• Syga súťaž PLC

            Spoločnosť Siemens dlhodobo a strategicky pomáha talentovaným študentom. Prostredníctvom ocenenia Siemens Young Generation Award (SYGA) podporuje študentov stredných odborných škôl za projekty vyrobené zo Siemens modulov a motivuje mladých ľudí, aby uplatnili svoj talent a spojili teoretické vedomosti s potrebami praxe. Nielen  naši žiaci Jaroslav Urbaník a Patrik Šimášek z III.B, ale aj ako škola sme sa po prvý krát zúčastnili uvedenej súťaže.

            Zvolená téma:  Model triediacej linky magnetických materiálov, riadenej prostredníctvom PLC.

             Žiaci boli veľmi úspešný, v rámci 17 - tich súťažiacich prác sa umiestnili na peknom treťom mieste.

            Osobitne chcem poďakovať pánovi majstrovi Petrovi Franekovi, ktorý celý projekt a žiakov odborne zastrešoval s externým konzultantom Petrom Marčanom.

             

            Ďakujeme.

            Mgr. Ing. Ondrej Holienčík

          • Overovanie odbornej spôsobilosti

            V súlade s vyhláškou č. 508/2009 Z.z., § 15 ods.4 v znení neskorších predpisov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky Vám oznamujeme, že dňa:

            5. júna 2020 o 8:00 hod. sa bude konať overovanie odbornej spôsobilosti

            na vykonávanie činnosti na technických zariadeniach elektrických § 21 – Elektrotechnik, pre študijné odbory končiacich ročníkov 2019/ 2020:

            2697 K mechanik elektrotechnik, 2679 K mechanik mechatronik, 2682 K mechanik počítačových sietí

            v priestoroch: dielní Strednej odbornej školy strojníckej, Športová 1326 v Kysuckom Novom Meste.

            Podmienkou overovania spôsobilosti je maturitné vysvedčenie, alebo výučný list !!!!!!

            Vyplnenú prihlášku je potrebné oskenovať a poslať na e-mail franek.peter@centrum.sk, alebo zastupcapv@gmail.com  najneskôr do 31. mája 2020. Poplatok za overenie spôsobilosti je 10 € a je potrebné ho uhradiť v pokladni na ekonomickom úseku v priestoroch dielní, v deň vykonávania overovania spôsobilosti. V deň overovania spôsobilosti si prineste so sebou aj vyplnenú prihlášku v printovej podobe.

          • Milí žiaci a rodičia,

            Vaša SOŠs Vám ponúka prostredníctvom odborných služieb školskej psychologičky Mgr. Jany Mácovej ďalší komunikačný priestor pre rozhovor, poradenstvo s ohľadom na súčasnú náročnú situáciu v spoločnosti.

            Každodenné záťažové situácie, izolácia môžu priniesť nepokoj a narušenie bežného života u každého z nás. Ak by ste chceli zdieľať svoje myšlienky, pocity, obavy mimo svojej najbližšej rodiny ale zato v bezpečnej, nehodnotiacej komunikácií (písomnej, telefonickej), kontaktujte našu školskú psychologičku.

            Telefón: 0915 998 501 (zanechajte správu s identifikačnými údajmi– meno, trieda a Šk.Ps. sa ozve spätne, resp. dá vedieť, kedy zavolá naspäť)

            Mail: sp.macova@gmail.com

             

            Máte nárok na psychologickú pomoc aj mimo školy prostredníctvom CPPPaP v Kysuckom Novom Meste. Kontaktujte sa telefonicky alebo písomne. Viac informácií nájdete na:

            www.pppknm.sk

            0908 709 992, 0911 609 830, 041/ 421 21 76 v čase od 7.00 do 14.30 hod.

            poradna.kysuca@gmail.com

             

            Ďalšou možnosťou sú rôzne linky pomoci uverejnené v prílohe prostredníctvom správ na edupage

          • Technická univerzita v Košiciac

            Dovoľte, aby som Vás informoval o stále prebiehajúcom prijímacom konaní na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. Verím, že vo Vašich radoch sa nájdu zanietení študenti, ktorí smerujú k technickým vedám, alebo túžia po atraktívnom povolaní pilota, či osvojení si znalostí vesmírnych technológií. Priložený informačný leták na konci emailu im poskytne základné informácie o možnostiach štúdia a v prípade otázok sa môžu obrátiť na moju osobu, alebo na naše študijné oddelenie.

             Marek Košuda

            Prodekan pre rozvoj

            cidimage001.png@01D5C143.42B5FBD0